ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ТРЕЙДЪРИ ПРОВЕЖДА АТБ

От:  | October 12, 2015 | Категория: Събития и прояви

Призивът на кампанията е „Търгувай отговорно!“

Търгувай отговорно

Наскоро Асоциацията на Трейдърите в България стартира уникална по рода си за нашата страна информационна кампания. Тя се нарича „Търгувай отговорно!“ и призовава българските трейдъри да не са безразсъдни към своите пари. От Асоциацията заявяват, а това го знаем и всички, които реално търгуваме, че за да се подобрят резултатите,  които трейдърите постигат, трябва да се започне именно с изкореняване на безотговорната търговия.

АТБ са пуснали специален сайт за кампанията. На челно място в него се открояват трите основни фактора на отговорната търговия, всеки от които е задълбочено и подробно разработен.

На първо място е поставен контролът върху риска. В стремежа си да направят големия удар на пазарите, трейдърите пропускат нещо много важно, а именно, че дългосрочният успех в трейдинга не се постига с грандиозен удар, с една сделка, ала “all in”, а с много на брой сделки с премерен риск. Колегите от АТБ препоръчват какъв процент да рискуваме за всяка една сделка и разглеждат редица важни моменти, свързани с правилния риск мениджмънт.

Вторият фактор за отговорно търгуване е поставянето на стоп. Макар че това правило е известно на всички трейдъри, липсата на  stop-loss е опасност №1, която дебне във вашата трейдинг кариера и е най-често срещаната причина за загуба на голяма част или на всички средства в сметката ни. И докато другите две насоки на кампанията „Търгувай отговорно“ се разбират по-лесно от трейдърите, необходимостта от стоп се възприема изключително трудно и директно се противопоставя с нашите разбирания и его. Това го прави най-опасното от трите.

Като трета основна причина за липсата на дългосрочни успехи се посочва свръхтъргуването. „Много трейдъри вярват – четем в раздела Кажи „не“ на овъртрейдинга, – че за да спечелят много, много трябва и да търгуват. Те си мислят, че е необходимо да хванат абсолютно всяко едно пазарно движение, независимо колко миниатюрно може да е то. Нищо не може да бъде по-далеч от истината. За да печелите на финансовите пазари не са необходими много, а качествени сделки!“

Кампанията „Търгувай отговорно!“ не се изчерпва със заклеймяването на тримата „виновници“ за трейдърските неуспехи. Колегите от Асоциацията активно търсят и публикуват на сайта на кампанията мнения на реални трейдъри от България и чужбина, които споделят своите разбирания за отговорната търговия. Да споделят своя опит са поканени и всички български трейдъри.

Асоциацията на Трейдърите в България се обръща за подкрепа към всички, които имат пряко или косвено отношение с развитието на трейдинга в нашата страна. Това са брокерите, школите за трейдъри, медиите, както и отделните трейдинг ментори, които предлагат сигнали, обучение и уроци. „Със задружното участие на всички „играчи“ на трейдинг пазара в България ние разчитаме – пишат АТБ в сайта, – че кампанията ще достигне до максимален брой трейдъри и мнозина от тях ще възприемат и приложат на практика призива „Търгувай отговорно!“. Твърдо сме убедени, че само това е начинът да се постигне дългосрочен успех на финансовите пазари, а, сигурни сме, че това искат всички.“

Списание Трейдър безрезервно подкрепя кампанията „Търгувай отговорно!“ и редовно ще ви информира за нейното развитие, както и за мероприятията, които АТБ организира във връзка с нея.

Забележка от 12.04.2017 г.: Всички линкове в горната публикация са премахнати, тъй като сайтът otgogvorni.atb.bg престана да съществува по причини,  описани в статията “Време разделно за АТБ”

П.П.   Сега това, което успяхме да  спасим от материалите на кампанията, е преместено в списание Трейдър.

Сподели тази статия:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisEmail this to someone

About 

Българско форекс списание за трейдъри и инвеститори на финансови пазари.

http://trade4win.info/

Tags:

Свободната общност

Българските трейдъри

Ела при нас във Фейсбук!

Кампания

Удивителна

Ползване

Публикациите в trade4win.info са информационни, не съдържат препоръки за покупка или продажба и не трябва да се ползват за взимане на инвестиционни решения.

Отговорност

Търговията на Форекс пазара е високорисково занимание и trade4win.info не носи отговорност за решения, взети на базата на поместените тук публикации.

Условия

Списание trade4win.info е независима медия и неговото издаване не е обвързано с брокери на финансови услуги, както от България, така и от чужбина.

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.