СЪВЕТИ ЗА НАЧИНАЕЩИ И… НЕ САМО

От:  | April 21, 2017 | Категория: Още по темата

Тези 8 неща, които всеки новак на форекс пазара трябва да знае, открихме във Форум финанси. Поместваме ги тук, защото всяко едно от тях се “забива” в темата на кампанията “Търгувай отговорно!”

Forum_finansi

Толкова много е нужно да се знае, ако целта ви е да сте професионален трейдър – в повечето случаи точно това, което не го знаем,  ни забърква в големи неприятности. Следващите редове ще изброим най-важното, което всеки новак трябва да знае.

8. Никога не рискувайте повече от 2% от вашият капитал в една позиция
Този процент е много важен, защото голяма част от новаците влизат в губеща серия и при голям процент капиталът им просто се изтрива от сметката. Нека да кажем, че сте влезли в 5 последователни загуби и сте рискували 2%, общо вие ще загубите общо 10%, но ако рискувате 10% то вие ще се сте загубили 50%.

7. Никога не прекалявайте с търговията
Този проблем често път води до фалит. Трябва да се влиза в позиция само при качествени сигнали, когато вие искате да влизате при всеки сигнал, то шанса за загуба се увеличава много кратно.

6. Създайте търговски план
Плануването на сделките е може би един от най-добрите начини да защитите сметка си. Всеки търговски план има нужда от търпение, дисциплина и проучване – това са и ключовите черти на дългосрочният успех.

5. Не купувайте на съпротива и не продавайте на подкрепа
Новаците на форекс пазара, често губят именно на тези ключови нива с надеждата да хванат нов тренд.

4. Слушайте само себе си
Въпреки, че е добра идея да се следят финансовите новини и да се четат анализи, много е важно да имате независимо мислене. Да разчитате на себе си е изключително важно.

3. Защитете сметка си на всяка цена
Стопът са това, което прави разликата между успял и неуспял трейдър.

2. Търговията е професия
Треийдингът е професия, както медицината, архитектурата и много други. За да създаде нужните умения, ще са ви нужни години. Вие трябва да гледате на валутната търговия като дългосрочна професия, вместо краткосрочен извор на печалби.

1. Ценовото движение в най-добрият учител
Новаците винаги търсят най-добрите книги или най-добрите курсове свързани с валутната търговия. Въпреки, че е добра база най-добрият учител, който ще е винаги до вас е пазарът! Гледайки ценовото движение ден след ден, в продължение на часове, ще ви помогне да видите сложните ценови модели.

Още полезни теми и съвети можете да намерите във Форум Финанси.

Сподели тази статия:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisEmail this to someone

About 

Българско форекс списание за трейдъри и инвеститори на финансови пазари.

http://trade4win.info/

Tags:

Свободната общност

Българските трейдъри

Ела при нас във Фейсбук!

Кампания

Удивителна

Ползване

Публикациите в trade4win.info са информационни, не съдържат препоръки за покупка или продажба и не трябва да се ползват за взимане на инвестиционни решения.

Отговорност

Търговията на Форекс пазара е високорисково занимание и trade4win.info не носи отговорност за решения, взети на базата на поместените тук публикации.

Условия

Списание trade4win.info е независима медия и неговото издаване не е обвързано с брокери на финансови услуги, както от България, така и от чужбина.

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.