ТРАПЕРСКИ ПОДХОД КЪМ ТРЕЙДИНГА

От:  | September 10, 2015 | Категория: Този странен занаят

Колегата Георги Писков представя една необичайна гледна точка към търговията на форекс пазара в своя статия, изпратена до списание Трейдър:  

Какво е форекс пазара? Диво животно, непредсказуемо,  понякога хитро, лукаво!! Не е подчинено на нищо, освен на своите си инстинкти! Но и дивите животни си имат своите привички, своите слабости, своите пътечки в джунглата. В състояние ли сме да открием тези пътечки, да заложим капани, да изчакаме в засада. Може би?

А какво е начиниещия трейдер?  Тръпне да натисне клавиатурата, и да влезе в позиция. Привижда му се голямата печалба, особено ако е загубил няколко седмици на демо. Всичко изглежда толкова просто и елементарно, че парите очакват само него да ги събере!! Само че нещата почват да стават по-сложни отколкото са изглеждали в началото. Трейдерът изстрелва всичките си патрони по първите врабчета, дето е видял по пътеката, и почва да се ядосва на пазара, че му е скроил номер.

Навсякъде четем че едва 5% от начинаещите във форекс успяват да останат дългосрочно на пазара, а за останалите 95% този експеримент си остава само загубено време. Възможно ли е да се промени това. Много автори дават какви ли не съвети и рецепти. Може би. Зависи как гледаме на форекс пазара.

Traper

Леонардо ди Каприо с лекота играе както Вълкът от Уолстрийт, така и ролята на трапер. А вие можете ли?

Способни ли сме като опитни ловци, трапери, да изучим пътеките на дивеча, наречен пазар, да изчакваме подходящия момент, целта да попадне в обсега на нашето оръжие, да сме заложили необходимата примамка! Без примамка не става. Примамката е стопа който сме в състояние да дадем. Щото дивеча е хищник, не е тревопасно дето ни чака на някоя поляна. И ако предварително не сме регламентирали минимално но достатъчно количество примамка, хищника ще ни изяде целия акаунт. Трябва да се примирим че даването на стопове във форекса си е даденост в бизнеса. Колкото и правилно да сме влезли, пазара има правото да  се движи и не по правилата. Някой казват успеваемост на конфигурацията, сетъпа, сигнала…..все тая. Няма да се спирам на десетките модели от прайс екшъна, стратегии с муувинги, осцилатори, подкрепи, съпротиви и всичко възможно от техническия анализ. Те просто трябва да се знаят. И всеки сам си изработва свой стил на работа. Ако съберем 1000 трейдери, със сигурност няма да намерим двама, които да работят еднотипно.

И никога да не забравяме че сме ловци. Да очакваме изненадите. Е, няма да препускаме с километри из прерията, в студ и жега, в кал и мъгла. Винаги ще сме седнали удобно в креслото и може би климатика нежно ще ни гали. Но това е единственото ни педимство. Нищо повече!

В Северна Америка и Канада над 200000 трапери и днес си изкарват с лов прехраната. Ние не сме длъжни да ходим до тундрата на Аляска и Канада. И по нашите територии се разхожда примамлив дивеч, благодарение на съвременните технологии.

Технологиите ни подвеждат до някъде. Ако си залегнал в някой храсталак в очакване сигурно ще мислиш по друг начин, от колкото в офиса, с чаша кафе в ръката.

Сподели тази статия:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisEmail this to someone

About 

Българско форекс списание за трейдъри и инвеститори на финансови пазари.

http://trade4win.info/

Свободната общност

Българските трейдъри

Ела при нас във Фейсбук!

Кампания

Удивителна

Ползване

Публикациите в trade4win.info са информационни, не съдържат препоръки за покупка или продажба и не трябва да се ползват за взимане на инвестиционни решения.

Отговорност

Търговията на Форекс пазара е високорисково занимание и trade4win.info не носи отговорност за решения, взети на базата на поместените тук публикации.

Условия

Списание trade4win.info е независима медия и неговото издаване не е обвързано с брокери на финансови услуги, както от България, така и от чужбина.

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.