ТРЕЙДЪРЪТ СЕ УЧИ И БОРИ ЦЯЛ ЖИВОТ

От:  | December 17, 2014 | Категория: Експертна зона

Само за две седмици от старта на World Top Investor 2014-2015, българският трейдър Александър Иванчев е увеличил баланса по своята сметка с повече от 230 процента.

Класиране на World Top Investor към 15.12.2014 г   Графика на Класирането на World Top Investor към 15.12.2014 г

Той поведе в генералното класиране още в началото на състезанието и оттогава неотменно държи първото място. Помолих го за едно блиц интервю по този повод:

Какви финансови инструменти ползваш за търговия на World Top Investor?

В състезанието използвам само форекс, но другите пазари ги следя постоянно. Тях също анализирам, но рядко търгувам.

С какъв метод анализираш пазара?

Използвам фундаментален и технически (възможно най-опростен) анализ – трендлинии, кендъли и фибо.

Трейдингът твоята основна работа ли е?

Трейдинга не е основното ми занимание, но се надявам някой ден да стане!

От колко време търгуваш и участвал ли си в предишни издания на WTI?

Търгувам от 10 години и досега 2 пъти съм се „пробвал“ в WTI, но резултатите не бяха задоволителни.

Какво е мнението ти за трейдърската професия, какви са качествата , които помагат на успеха и постигането на кое от тях на теб лично ти е било най-трудно?

Трейдингът е изключително трудна професия, която изисква много качества – някой се учат, други са от характера  на човек. Най-важните качества за дисциплина, money management, търпение и спазване на правилата. С тяхното овладяването ми е било изключително трудно и все още ми е. Човек се учи, бори и усъвършенства цял живот, a 40 bits of wisdom трябва да са всекидневно четиво.

Очевидно, Александър е доста скромен, защото резултатът, който е постигнал само за две седмици от началото на надпреварата е „достоен“ дори и за първо място в цялото състезание. Победителят през миналия сезон, Jose Molero печели приза с доходност от 106,5 процента за 12 месеца, а постижението на Maria Coutinho, с което завършва на челно място в първото издание на WTI 2005-2006 г. e 96,5%.

Желаем на Александър да държи фронта още 11 месеца и половина и да се представи отлично на World Top Investor 2014-2015.

П.П. Новина за представянето на Александър излезе и в официалната страница на World Top Investor. Вижте я!

Сподели тази статия:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisEmail this to someone

About 

Българско форекс списание за трейдъри и инвеститори на финансови пазари.

http://trade4win.info/

Tags: , ,

Comments

  1. […] 2014-2015, когато  класирането веднага беше поведено от Александър Иванчев, а веднага след него добрите резултати на Тодор и […]

  2. […] Веднага след началото, още в първото генерално класиране, начело застана българинът Александър Иванчев, който през следващите две седмици увеличи своята сметка с повече от 230 процента. В свое интервю за списание Трейдър, той е категоричен, че трейдърът се учи и бори цял живот. […]

Свободната общност

Българските трейдъри

Ела при нас във Фейсбук!

Кампания

Удивителна

Ползване

Публикациите в trade4win.info са информационни, не съдържат препоръки за покупка или продажба и не трябва да се ползват за взимане на инвестиционни решения.

Отговорност

Търговията на Форекс пазара е високорисково занимание и trade4win.info не носи отговорност за решения, взети на базата на поместените тук публикации.

Условия

Списание trade4win.info е независима медия и неговото издаване не е обвързано с брокери на финансови услуги, както от България, така и от чужбина.

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.