ТЪРГУВАЙ ОТГОВОРНО!

Тази кампания не бива да угасва, затова я пренасяме в списание Трейдър

Кампанията „Търгувай отговорно!“ беше започната от Асоциацията на Трейдърите в България. Специално за тази цел беше създаден и отделен сайт на Асоциацията – otgogvorni.atb.bg. По причини, подробно описани в статията „Време разделно за АТБ“, този сайт изчезна от интернет пространството. В него обаче има много полезна информация за трейдърите.

Кампанията „Търгувай отговорно!“ е фокусирана върху няколко основни направления. Всеки знае важността на всяко едно, но малцина са тези, които трайно ги прилагат в своята търговия. Точно обратното – известни са случаи, когато трейдъри губят големи суми пари заради подценяване на някое от тези правила.

Безотговорното търгуване НЕ е недостатък в обучението на трейдърите. Причината за самоубийственото поведение на пазара се корени единствено в нашата психика. Изглежда, че егото на всеки от нас постоянно ни нашепва, че сме по-големи от пазара, а това подмолно ни кара да стенем непредпазливи и дори безразсъдни към собствените си пари.

Стереотипите в поведението са изключително устойчиви срещу промяна и затова е необходимо изключително упорито да работим върху себе си, за да изкореним тези от тях, които подкопават нашия успех. Именно поради тази причина считаме, че кампанията „Търгувай отговорно!“ е решително действие в правилната посока.

Затова отново вадим на бял свят публикациите в изчезналата страница и продължаваме кампанията с нови мнения, съвети и разсъждения. Считаме, че един толкова добър замисъл не бива да угасва и затова го пренасяме в списание Трейдър.

Статии по темата за отговорното търгуване

Удивителна

Контролирай риска!

stop

Винаги слагай стоп!

stop2

Не прекалявай!

over5

Мисли! Решавай сам!

think

Кампания

Удивителна

Ползване

Публикациите в trade4win.info са информационни, не съдържат препоръки за покупка или продажба и не трябва да се ползват за взимане на инвестиционни решения.

Отговорност

Търговията на Форекс пазара е високорисково занимание и trade4win.info не носи отговорност за решения, взети на базата на поместените тук публикации.

Условия

Списание trade4win.info е независима медия и неговото издаване не е обвързано с брокери на финансови услуги, както от България, така и от чужбина.

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.